RSS by Google

Loading...

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Μειώθηκαν 25% οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις στη ναυτιλία

ferry boatΜείωση της τάξεως του 25% κατέγραψε στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους ο ρυθμός των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες προς τη ναυτιλία σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτές της ναυτιλιακής βιομηχανίας αναμένουν περαιτέρω μείωση των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων εντός της επομένης περιόδου, εκτιμώντας ότι μόνο οι πολύ μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες θα μπορούν να είναι σίγουρες ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην υλοποίηση των πλάνων επέκτασης των στόλων τους.

Ωστόσο ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός διαχειριστών σύντομα θα κληθούν είτε να ακυρώσουν παραγγελίες τους είτε να τις αυτοχρηματοδοτήσουν. Ειδικότερα, οι εταιρείες εκείνες που έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις χρηματοδότησης εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Εκείνες όμως που προχώρησαν σε συμφωνία προγραμμάτων ναυπήγησης χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εγκαίρως την αναγκαία χρηματοδότηση έχουν ήδη αρχίσει να αναθεωρούν τα σχέδιά τους. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε έχει ακυρωθεί ως τώρα σχεδόν 30% των παραγγελιών νέων πλοίων διεθνώς. Αυτό όμως που όλοι θεωρούν βέβαιο είναι ότι η κρίση η οποία ήδη κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία δεν θα πλήξει δυναμικά τις ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες πάντα διατηρούν τη δυνατότητα να ακυρώσουν νέες παραγγελίες με κόστος τις όποιες προκαταβολές έχουν δώσει, αλλά τα ναυπηγεία.

[ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ]

Μειώθηκαν 25% οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις στη ναυτιλίαSocialTwist Tell-a-Friend

Δεν υπάρχουν σχόλια: