RSS by Google

Loading...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Θαλάσσιος Τουρισμός: Καταδύσεις στην Κεφαλονιά

Ένας ολοζώντανος κόσμος σε υφάλους, σε παραλίες με διάφανα νερά και θαλάσσια σπήλαια σε όλο το μήκος της ακτογραμμής σας περιμένει στο βυθό της Κεφαλλονιάς. Οι σχολές κατάδυσης που υπάρχουν στο νησί προσφέρουν εξειδικευμένα προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Αν δοκιμάζετε για πρώτη φορά κατάδυση, θα χρειαστεί να ενημερωθείτε θεωρητικά και μετά θα βουτήξετε με όλο τον εξοπλισμό σε βάθος έως 6 μέτρα. Αν θέλετε να συνεχίσετε και μέσα σε λίγες μέρες να γίνετε δύτης με αναγνωρισμένο δίπλωμα, θα χρειαστείτε εντατικά μαθήματα που γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Για τους αρχάριους το μάθημα διαρκεί 2-3 ώρες και περιλαμβάνει θεωρία και βουτιά μέχρι και 6 μέτρα. Το κόστος κυμαίνεται από 50 έως 80 ευρώ.

Στην Αγία Ευφημία θα βρείτε το 'Aquatic World Diving Club', που διατηρεί τμήμα και στο ξενοδοχείο 'Apostolata' στη Σκάλα. Τηλ. 26740'62006, www.aquatic.gr. Στο Φισκάρδο, η 'Fnec', το ελληνικό ίδρυμα εθελοντισμού και νεολαίας, οργανώνει υποβρύχια έρευνα και καταδύσεις. Τηλ. 26740-41081, (10:00-19:00), www.fnec.gr. Τέλος, στην περιοχή της Λάσσης θα βρείτε τη σχολή 'Dive-in Kefalonia'. Τηλ. 26710-27589, www.diveinkefalonia.com.


Πως θα φτάσετε

Αεροπορικώς: Καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα για ολόκληρο το χρόνο.

Οδικώς: Για Πάτρα και Κυλλήνη αναχωρούν από το ΚΤΕΛ Κηφισού λεωφορεία.

Ακτοπλοϊκώς: Στο λιμάνι της Σάμης θα φτάσετε από την Πάτρα σε 3 ώρες και 30 λεπτά με το πλοίο 'Κεφαλλονιά', με δρομολόγιο όλο το έτος. Στο λιμάνι του Πόρου θα φτάσετε από το λιμάνι της Κυλλήνης μετά από 1,5 ώρα. Απο το λιμάνι της Κυλλήνης καθημερινά υπάρχει πλοίο για Αργοστόλι.


[ionianguide.com, από ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ]

Θαλάσσιος Τουρισμός: Καταδύσεις στην ΚεφαλονιάSocialTwist Tell-a-Friend

Δεν υπάρχουν σχόλια: